Nordmenn er født med ski på beina, men hva gjør man om sommeren, når snøen er vekk? Da tar man turen til Oslo og titter på en av verdens største fotballturneringer for ungdom. Norway Cup er kjent i fotballmiljøet verden over for sitt engasjement og kjærlighet for fotballens røtter. Flere tusen lag fra hele verden kommer til Ekebergsletta hvert år for å sloss om pokalen.

Man kan møte lag fra slummen i Brasil, fra krigsherjede områder i Afghanistan og Irak, eller heie på samisk ungdom fra Karasjok. Norway Cup er et møtested for hele verdens kulturer og nasjoner. Speidere fra forskjellige ligaer samles her for å se etter talentfulle unge. Store norske fotballstjerner har startet sin karriere på Norway Cup – John Carew og Ole Gunnar Solskjær er blant disse.

Er man for gammel til å delta, kan man ha det minst like kult ved å gå rundt og snakke med ungdommen, heie på diverse lag, eller ta en wienerpølse på en av de mange bodene som settes opp i området. Er man interessert i friidrett, kan man se herr Bolt løpe fra sine motstandere under årlige Bislett Games. Bislett stadion har akkurat blitt oppusset og venter tusenvis av tilskuere på sin årlige superturnering. Er man heldig kan man bli vitne til en ny verdensrekord, eller bli tatt med på en øl eller kaffe med en av stjernene.

Går man derimot tilbake til vintersporten, er Birkebeinerrennet et must for enhver som kaller seg selv for vinterentusiast. Birkebeinerne reddet den blivende kongen fra krig og frost. Rennet et vår måte å vise respekt på, samtidig som man får trent seg til den dagen ski igjen blir populært transportmiddel. 54 kilometer med flotte løyper fra Rena til Lillehammer med en tung sekk på ryggen er den ultimate testen for utholdenhet og beinstyrke. Hit får man gjerne ta med barna, men man må være over 16 år gammel for å ta del av selve rennet. Varm sjokolade, Kvikk Lunsj og wienerpølser i massevis – det er Birkebeinerrennets spesialitet.